Skytten - Sagittarius (22 nov - 21 dec) Eld

Skyttens energi är utåtriktad, energiskapande och vidgande. Skyttens symbol kan ses som en symbol för utsändande av ideologisk kunskap. Skytten söker ständigt efter den optimala sanningen, om människor, kulturer, filosofi och religion. Han har stort intresse för den sociala ordningen - hur ett samhälle uppstår och fungerar. Själv vill han ha full frihet. Skytten är ivrig, energisk och otålig.

Positiva egenskaper:
Gemytlig, optimistisk, smidig och snabb, öppen, lätt att anpassa sig, gott omdöme och en filosofisk, frihetsälskande syn, ärlig och uppriktig, pålitlig och samvetsgrann.

Negativa egenskaper:
Benägen för överdrifter, ytterligheter, taktlös, rastlös, vårdslös, blint optimistisk, bullersam, ansvarslös, nyckfull.

Karaktär:

Inget annat tecken har en sådan psykisk och fysisk lust att röra på sig. Skytten behöver förändring, ständig utveckling, nya miljöer och vidgade perspektiv. Stitje är hans fiende. Skytten är evigt optimistisk och är fullt övertygad om att livet just nu är så bra som det någonsin har varit, och att det som ska komma är ännu bättre.

Skyttar är ärliga älskare utan en ond tanke i huvudet. Men ändå kan de såra dig med sina uppriktiga och taktlösa uttalanden, allt i vänskapens och sanningens namn. De kan inte ljuga, så det de säger till dig är vanligtvis precis vad de tänker. Om du tål att höra alla sanningar, så är ett liv med en Skytt en enda stor fest, ett underbart äventyr. Skyttar vägrar att ta livet för allvarligt. Skulle olyckan vara framme, är Skytten expert på att ta smällen för att sedan gå vidare.

De stora, fria, atmosfäriska perspektiven passar Skytten bäst, att titta ut bland stjärnorna och flyga högt över marken, fjärran från krav och rutin. Ut i det okända. Men det är inte så mycket för nyfikenhets skull, även om Skytten älskar omväxling och att resa vida omkring, utan det är för den andliga friheten. Aldrig sitta fast, aldrig vara tvungen. Skytten behöver förnyelse för jämnan och ständigt vara i rörelse. Han slår aldrig rot. Skytten säger ofta "En annan gång, kanske".

Det finns dock ofta hos honom ett tydligt spår av eldens element. Han kan kämpa, och då visar han den allra otåligaste iver. Skytten har anlag för fanatism, så länge visionerna är tillräckligt omvälvande och långsträckta.

Skytten trivs bäst i ett yrke där han får mycket eget utrymme och ständigt nya utmaningar.
Han är inte duktig på detaljer utan ser mer på helhetsbilder och kan lösa problem på det sättet. Skytten är rättvis och kan ha svårt att säga nej, vilket kan innebära att han ibland tar sig vatten över huvudet.

Färg: Lila • Växt: Nejlika

Kärleksmatch - vem passar skytten ihop med?